Caesar salad






Suure Caesari salati sõbrana tellin seda kohvikutes tihti ning olen tähele pannud, et paljud kohad armastavad salatisse lisada tomatit ning palju muud, mis minu arvates sellesse absoluutselt ei sobi. Seetõttu olen enda jaoks välja otsinud hea retsepti, mida järgides salat alati väga hästi välja tuleb ning keele alla viib.

Koostisained:


Kaste:
3 munakollast
1,5 sl Dijoni sinepit
2 dl toiduõli
1 dl hapukoort
3-4 küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla
1,5 dl riivitud parmesani juustu
soola
musta pipart

Salat:
3 potti rohelist salatit (näiteks rooma salat, jääsalat vms)
6 viilu röstsaia
3 küüslauguküünt
võid
soola
pipart
100 g toorsuitsupeekonit
50 g parmesani juustu
(mina lisan alati umbes 500 g kanafileed)

Valmistamine (kaste):

  • Kastme valmistamiseks vahusta munakollased ja sinep köögikombainis või sauseguriga.
  •  Lisa vahustamist jätkates peene nirena õli, kuni kaste muutub majoneesitaoliseks.
  •  Sega kastmesse hapukoor, purustatud küüslauk, riivitud parmesan (isiklikult panen seda veidi vähem, kuna parmesan teeb kastme tükiliseks ja annab maitset ka väheses koguses) ja sidrunimahl.
  • Maitsesta vähese soola ja pipraga.

Valmistamine (salat):

  • Rebi salatilehed ribadena kaussi või taldrikule. 
  • Pruunista peekoniviilud pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma ja lõika jahtunult tükkideks (ise teen väiksemad tükid juba enne praadimist).
  • Prae kanafilee tükid pannil pruuniks, maitsesta kanamaitseainega.
  • Tükelda sai kuubikuteks. Kuumuta pannil või, maitsesta purustatud küüslauguga ja pruunista selle sees saiakuubikud. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.
  • Tõsta salatiribadele praetud peekon ja kana. Saiakuubikuid tavaliselt kaussi kokku ei sega, need lisan taldrikule enne sööma asumist.
  • Nirista kaste salatile ja puista veidi parmesani. 
Head isu :)

Uute postitusteni!




2 kommentaari :

 

Jälgijad