Külastasin üle mitme kuu vanaema ja isa ning tegin kaasa mõnusa suvise juustukoogi väikese trikiga - lisasin ise vaarikad ning peale tegin vaarikakastme. Kuna koogi ümbertõstmisel suutsin selle keskelt katki teha, pidin serveerima ning pildid tegema ainult koogi tükkidest.
Koostisained:
- Põhi:
- 8 Digestive-küpsist
- 50 g sulatatud võid
- Täidis:
- 400 g Philadephia toorjuustu (full-fat)
- 75 g suhkrut
- 2 muna
- 0,5 tl vanilliekstrakti või
- 1 tl vanillisuhkrut
- Kate:
- 250 g hapukoort
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl vanilliekstrakti või
- 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut
Valmistamine:
- Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
- Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
- Lase 20 minutit jahtuda.
- Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
- Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Uute postitusteni!
0 kommentaari :
Postita kommentaar