Lime cake & Strawberry Brita

Hei! 

Olen viimaste nädalavahetuste jooksul jälle pisut köögis möllanud ning mõned koogid valmis küpsetanud - nüüd siis aega ka teiega, armsad lugejad,  neid toredaid retseptse jagada :)






Koostisained:


Põhi:

100 g võid
70 g suhkrut
1 muna
40 g kakaopulbrit
220 g jahu

Täidis:

300 g magusat kondenspiima
180 g toorjuustu
1(2-kui soovid hapukat tulemust) laimi mahl ja riivitud koor

Kate:

2 dl vahukoort
0,5 tl vanillsuhkrut
u.1,5 spl suhkrut
2 apelsin 
4-5 kiivit

Valmistamine:

  • Põhja jaoks haki toasoe või kuubikuteks, lisa suhkur, kakao, jahu ja viimasena muna (et tains paremini kokku hakkaks, võib lisada ka 1 spl külma vett). Pane tainas vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema. Võta 24-26 cm lahtikäiv koogivorm ja suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.
  • Sega toasoe toorjuust kondenspiima, laimikoore ja mahlaga. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.
  • Jahuta kook täielikult maha, kata kook vanillsuhkru ja suhkruga vahustatud koorega. Lõigu apelsinid ja kiivid ning kaunista kook oma isikliku maitse järgi.




Koostisained:

Põhi:

2 munakollast
2 muna

160 g jahu
160 g võid
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Beseekiht:

4 munavalget
2 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste

Kate:

3 dl vahukoort
250 g paksu (kreeka) jogurtit
0,5 dl suhkrut
450 g maasikaid


Valmistamine:

  • Põhja jaoks seda jahu küpsetuspulbriga. Sulata või. Eralda munakollased ja -valged. Mikserda munakollased ja 2 tervet muna suhkruga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirust, nirista sisse sulanud või, jätka vahustamist, kuni mass on ühtlane. Lisa kahes osas jahu-küpsetuspulbrisegu ja miskerda mass ühtlaseks. Võta kaks 24 cm lahtikäivat koogivormi, kata küpsetuspaberiga ja määri võiga. Jaga tainas võrdselt kahte vormi.
  • Beseekihi tegemiseks mikserda munavalged pehmeks vahuks. Nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni munavalgemass on tugev. Jaga besee kaheks ja tõsta pool ühte vomi, teine pool teise vormi ühtlaselt, raputa mõlemale kihile peale mandlilaastud.
  • Küpseta põhjasid ükshaaval 175-kraadises ahjus u. 25 minutit. Tõsta restile jahtuma.
  • Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Sega juurde jogurt. Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ning kata 1/2 kreemi ja viilutatud maasikatega (mina panin umbes 350 g maasikatest koogi vahele). Tõsta peale teine koogikiht ja toimi samamoodi. Lõigu järele jäänud maasikad ning kaunista kook oma maitse järgi. 




0 kommentaari :

Postita kommentaar

 

Jälgijad