Homemade Lasagna

Hei-Hei! Kuna augustikuu veedan ma Tallinnas IDEA reklaamiagentuuris praktikal olles, jõuan ma blogini üsna harva ning ei toimu ka suuremaid pildistamisetöid, mis tähendab, et siin kisub üsna vaikseks. Samas ei taha asja täiesti unarusse jätta ning nii püüan ma iga nädala lõpus vähemalt ühe uue postituse teieni tuua ja blogile pisut powerit anda. 

Well, tänane postitus on igatahes täielikult toidu päralt - ma ei olnud päris ammu ühte korralikku ja head lasanjet söönud ja nii tekkis tunne, et peaks hoopis ise kodus pisut lasanjetama. Mõeldud-tehtud! Ma isiklikult armastan seda retsepti lausa kohutavalt, kuna tulemuseks on alati ülimalt maitsev ja tohutult juustune lasanje.









Koostisained:

250 g lasanjeplaate
riivitud juustu peale puistamiseks

Kaste:
250 g hakkliha
1-2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
1 purk tomatipastat
5 küüslauguküünt

Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
3 dl riivitud juustu
sool, pipar, muskaat

Valmistamine:

  • Pruunista hakkliha koos küüslaugu ja sibulaga, maitsesta hakklihamaitseainega või lihstalt soola ning pipraga. Lisa purustatud tomatid ja tomatipasta ning hauta kastet ligikaudu 10 minutit.
  • Sulata potis või, lisa sellele jahu ning sega vispliga hästi läbi. Lisa kuumutatud piim ning sega segu seni kaua, kuni kaste pakseneb. Võta kaste tulelt ja sega selle sisse 3 dl riivjuustu. Maitsesta soola ja muskaadiga. 
  • Määri vorm õliga/võiga. Lao sellele kiht lasanjeplaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, seejärel tõsta peale uued lasanjeplaadid, seejärel jälle kiht kastet jne. Kõige peamiseks kihiks peab jääma valge juustukaste.
  • Küpseta 175ºC juures 45-50 minutit. 5-10 minutit enne lasanje valmimist puista see üle riivjuustuga, mis tekitab lasanjele peale kauni kuldpruuni katte.

Mõnusat lasanjetamist!










0 kommentaari :

Postita kommentaar

 

Jälgijad